Se dette nyhedsbrev i en browser

Sehler Keramik v/Susanne Enøe Hansen

Odensjövägen 26, SE-341 71 Lidhult - Mobil: + 45 30 24 65 01 - eller + 46(0)73-507 47 29
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet
Den 13. oktober 2019
Kære læser,

I dag får du, som jeg lovede dig sidste søndag, et smugkig indenfor i privaten, hvor jeg viser eksempler på, hvordan jeg selv bruger min keramik og Torbens træarbejder i boligindretningen her i efteråret.

Hyggetid indendørs når efteråret banker på derude.

Et af 4 hjørner af pejse-stuen.
 
Her ser du det nordvestlige hjørne af pejsestuen, ind mod mit keramikværksted.
 
Stuen tilhører den oprindelige gamle del af vores svenske træhus fra 1934, og er ikke ret stor, faktisk kun 18 m2.
 
Så for at få rummet til at virke større, har vi valgt enkle, lette og lyse møbler, som er til at kigge ind under og lige igennem.
På nær klapbordet, som er et gammelt Haslevbord, så er møblerne nye og svenske.
 
Lænestolen, som helt enkelt hedder "Länstol" er fra Norrgavel i Lammhult, og designet af den smålandske arkitekt og indehaver Nirvan Richter og produceret på bestilling på et snedkeri her i Småland. Alle hans møbeldesigns er i træ og bliver fremstillet på mindre møbelsnedkerier rundt omkring i Småland.
 
De 3 lette Libri stigereoler er designet af Michael Bihainer og produceres af Swedese. 

...og nu til lyskilderne, selvfølgelig naturlampeskærme fra Sehler Keramik.

Bag ved länstolen står en standerlampe med en unika porcelænsskærm m/uglesilhuetter, som jeg har fremstillet til rummet her.
 
Over bordet, og her vist i nærbillede, ser du unika naturlampeskærm m/bregner, også i hvidt uglaseret porcelæn.
 
Fordi jeg har muligheden, så skifter jeg lampeskærme med jævne mellemrum. Men også fordi det sker, at netop den lampeskærm jeg selv har gang i, er den en kunde forelsker sig i og vil eje.

Unika planteskjulere og lidt af mandens træarbejder.

På rad og række i vindueskarmen poserer nogle stikkende kaktus og en enkelt blød sukkulent i unika stentøjsskjulere med min yndlings turkisgrønne glasur - og på klapbordet står en bregne i en mere anonym hvid porcelænsskjuler m/følfodsblade.
 
I vindueskarmen, på bordet og i reolen står træarbejder, som er udført af min "træmand" Torben. Dog er aberne Kaj Bojesens.

Hvad er dette?....lyslygter eller drikkekrus?

Her et par prototyper fra mit 2. hybridforsøg.
 
Nej, det er ikke enten eller men både og. For de er hybrider og fungerer fint som begge dele (tv. lyslygte med et tændt fyrfadslys - og th. krus med dagens 1. kop kaffe).
 
De er grundigt afprøvet på daglig basis under vores 3 ugers camping-rundtur i Danmark i september. Både som lyslygter og som drikkekrus til alt fra vand, kaffe, sodavand, mælk, over øl og til et stort glas rødvin, jo, jo.
Her i stigereolen nogle prototyper fra mit 1. forsøg anvendt som lyslygter.
I morges hentede jeg de 24 første rigtige hybrider i ovnen efter forglødning, de er nu glaseret både ind- og udvendigt med transparent blank glasur. I morgen skal de så porcelænsbrændes, og jeg skal have fundet på et godt navn til dem.
Udsnit af køkken-alrummet.
 
Ryddeligt nordligt situationsbillede (sådan ser her altså ikke altid ud) i køkken-alrummet, som er en del af tilbygningen fra 2006.
 
Spisegruppen i egetræ er fra førnævnte Norrgavel, og inspireret af gamle svenske almuemøbler, men i Nirvan Richters mere enkle og tidløse stil.
 
Jeg fandt møblerne godt brugt hos en børnefamilie. Men med en pæn portion knofedt, sandpapir, linolie og maling af benene med den originale blå æggolietempera, så blev de som nye. Og vores gamle kelimtæppe fra Linie Design passede bare lige i øjet også farvemæssigt.
 
I vinduerne en svensk specialitet "fönsterlampor", som jeg laver mine egne udgaver af i uglaseret porcelænsler og som sædvanlig med naturaftryk. Jeg kalder dem også for slanke pendler, fordi de kan bruges alle mulige andre steder, end lige i et vindue. Ligesom mine andre lampeskærme passer de til E 27 fatninger og pærer.
 
På væggen th. en væghængt porcelæns-lysugle (privateje). Under uglen en gammel skoleplanche fundet på loppis. Og i vindueskarmene bl.a. fredsliljer i mine følfodsskjulere i porcelæn.

Husk at læsertilbuddet stadig gælder hele uge 42 med.

Fordi jeg har 10 års jubilæum i år, så giver jeg 10 % læserrabat på alt i Galleri og Butik, hvor jeg stadig har....
 
åbent fredag den 18. og lørdag den 19. oktober kl. 11 - 16.
 
 
OBS: Rabatten gælder alle dage i uge 42, altså også ved aftalte eller spontane besøg de andre dage.
Så endnu engang velkommen i Lidhultskogen.
 
Klik på billedet eller: Kontakt og salg, hvis du også vil finde vej. For her har jeg samlet alle kontaktoplysninger og lavet en grundig kørevejledning.
 
Eller den nemmeste løsning, skriv Sehler Keramik Google Maps, og du bliver fulgt lige til døren.

Det var, som jeg lovede i søndags, et fotokig ind i privaten.

Ja, men ikke helt så færdigredigeret som jeg plejer, men måske opdagede du det slet ikke?
 
Uanst hvad, så er min rigtig gode undskyldning en fælles cykeltur i Lidhultskoven uden svampeudstyr. Så hvad præsenteres vi for, selvfølgelig store mængder af lækre plukkemodne Tragtkantareller.
 
Så spurte hjemad igen efter svampeknive og poser og tilbage til svampestedet igen, denne gang i bilen.
 
Så nu ejer vi 7 kg selvplukkede tragtkantareller, klar til rengøring og nedfrysning, og jeg er den, der er smuttet.
 
Men vi "ses" snart her på nyhedsbrevet igen - og i min virkelige 3-dimensionelle keramikverden, hvis du kigger forbi en dag. 
 
 
Kærlig hilsen
 
               Susanne
Galleri og Butik v/Rombergshytten, her set fra indkørslen på en solskinsdag i oktober. 
Frameld dig dette nyhedsbrev