Se dette nyhedsbrev i en browser

Sehler Keramik v/Susanne Enøe Hansen

Odensjövägen 26, SE-341 71 Lidhult - Mobil: + 45 30 24 65 01 - eller + 46(0)73-507 47 29
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet
Den 21. juli 2019
Kære læser,

Værsgo, her får du en lidt forsinket INVITATION til sommerbesøg i Galleri og Butik. For jeg er allerede godt i gang med min 6. højsæson, hvor jeg har åbent alle ugens dage kl. 11 - 16. Du får også lige en hurtig omtale af "Hansens Träsvarvning" - for det bliver i familien. - Og til sidst en kort teaser med KERAMIK-NYHEDER.

VELKOMMEN på sommerbesøg i "Sehler Keramiks Galleri & Butik" og "Hansens Träsvarvning"

Uanset om du har været her før, eller det måske er første gang du finder vej, så er du altid* velkommen til at kigge forbi og se nærmere på min UNIKA KERAMIK i porcelæn, raku og stentøj.
 
I øjeblikket, og frem til og med den 18. august, har jeg som nævnt åbent alle ugens dage, og jeg passer selv butikken hver dag fra kl. 11.00 - 16.00.
Ved ankomst møder du først Smålands (måske) mindste Galleri og Butik, som ligger t.v. ved indkørslen, lige over for P-pladsen.
Du kan også besøge min mand Torben på hans kombinerede TRÆDREJER-VÆRKSTED og -BUTIK.
 
Han har SAMME ÅBNINGSTIDER som jeg, og ligesom jeg passer han selv værksteds-butikken, som han har døbt "Hansens Träsvarvning".
 
I øjeblikket behøver du altså ikke at lave en aftale først, med mindre du hellere vil komme på et andet tidspunkt.
 
Fra den 19. aug. til og med 1. sept. trapper vi langsomt ned igen med åbent fredag - søndag i samme tidsrum.
For enden af indkørslen, oppe på "kullen" i skovbrynet ligger "Hansens Träsvarvning".
*Derefter går vi tilbage til standarden for resten af året, som er:
 
"Altid åbent efter aftale".
 
Du kan også vælge at tage chancen, for er vi hjemme, så åbner vi. 
 
Endelig, hvis du har planer om en tur til vores Småland i efterårsferien (uge 42) og gerne vil her forbi, så giv mig lige et praj med en dato.
 
For er der mange interesserede, så åbner vi officielt udvalgte dage i efterårsferien, og du kan være med til at bestemme hvilke.

Nyt unika med lingon (tyttebær) på hylderne.

Min personlige yndlingsversion af porcelænet, er fortsat det uglaserede og hvide, men til stadighed i nye variationer og oftest i min egenudviklede teknik PORCELÆNS-FILIGRAN.
 
Vi bor i et område, hvor man i gamle dage var ekstremt fattige. Og de som ikke udvandrede til Amerika måtte forsørge sig bl.a. ved at plukke skovens bær, og så sælge dem på de lokale markeder.
 
Historien fortæller at et ungt par, som i 1904 plukkede og solgte så mange LINGON, at de fik råd til at få syet en smuk brudekjole til deres store dag.
 
 
Klik på billedet og du lander i LAMPEAFDELINGEN på hjemmesiden, hvor du bl.a. finder denne naturlampeskærm med lingonaftryk.

Med både nutiden, fortiden og naturen som inspiration.

For et par år siden etablerede en gruppe lokale ildsjæle her fra Lidhult og omegn en forening, som på tværs af kommunegrænserne, arbejder for landsbygden, ikke bare dens overlevelse men også ny udvikling. 
 
Efter et kig tilbage i det historiske materiale blev foreningens navn selvfølgelig "Lingonbygden".
 
Citat fra Lingonbygdens hjemmeside:
 
"En vacker bygd, med många byar, sjöar och inte minst lingon i den fina skogen. 1904 startade ett företag från Göteborg ett lingonkokeri vid Unnarydsvägen i Lidhult. Dette blev ett positivt till skott och en välbehövlig inkomst för ivånarna i bygden. Man fick nästan 30 öre/kilo bär".
 
Vi er selvfølgelig begge medlemmer af foreningen - og, siden den forgangne vinter, fremstiller og sælger jeg nu også UNIKA PORCELÆNS-FILIGRAN med aftryk af netop LINGON, ikke bærrene, for dem spiser vi skam, men kvistene.
 
Når man nu bor i "Lingonbygden", hvad er så mere oplagt end at lade sig motivere og inspirere også af historien?

3 eksempler mere på NYHEDER i porcelænsfiligran med naturaftryk.

Stor smultronskål (skovjordbærskål) (H: 15 x dia. 19-21 cm) - Pris DKK 1.500.
Lille bregnehurricane (H: 7 x dia. 6 cm) - Pris DKK 250.
Stor lingonskål (tyttebærskål) (H: 14 x dia. 21 cm) - Pris DKK 1.500 (p.t. udsolgt).
Det var nogle af nyhederne 2019 i forkortet udgave, for jeg bliver forstyrret af besøgende hele tiden - heldigvis. Og mit gamle skoleengelsk og ditto tyske har aldrig været bedre end denne sommer, men jeg får heldigvis også øvet både mit gamle og nye modersmål flittigt.
 
Hvis du er nysgerrig efter flere nyheder, så kom med her i GALLERIET.
 
  
Med varme hilsner fra et solbeskinnet Småland
 
 
                         Susanne
 
 
 
P.S: Hvis du tager mig på ordet og lader tanke blive til handling - og har brug for vejvisning, så klik her.  eller endnu bedre, spørg Google Maps, som vil vise dig vej, hele vejen.
 
 
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet
Frameld dig dette nyhedsbrev