Se dette nyhedsbrev i en browser

Sehler Keramik v/Susanne Enøe Hansen

Odensjövägen 26, SE-341 71 Lidhult - Mobil: + 45 30 24 65 01 - eller + 46(0)73-507 47 29
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet
Den 11. november 2018
Kære læser,

Efter et længere fravær (forklaring følger) er jeg tilbage her på nyhedsbrevet igen - og er også klar til at modtage VIP-besøg igen, og det lige når det passer dig, næsten*. Denne gang får du adgang til at se eksempler på mit nye slanke pendelformat i porcelæn - samt et smugkig på sprøde, endnu ikke brændte, porcelænsfiligran-nyheder med skovjordbær.

Du får det vigtigste først: Din personlige VIP-INVITATION til året rundt besøg i Galleri & Butik.

OK, her udenfor sæson, skal du lige ned og læse det som står nederst i invitationen, nemlig:
 
  • *Åbent året rundt efter aftale.
 
Det er sådan jeg har kørt Galleri & Butik siden jeg åbnede i 2014, og det er sådan jeg fortsætter. For det fungerer og passer mig perfekt, da det er ensbetydende med mere alenetid i mit kreative rum, efter en til tider rigelig hektisk sommer.
 
For dig, som besøger mig, betyder det god tid til fordybelse og intet mokkeri og kø ved kassen, hvis du da ikke lige kom til at tage hele din store familie med.
Velkommen i Lidhultskogen.
 
Her får du et smugkig ind i Smålands (måske) mindste Galleri og Butik, hvor jeg denne sommer har haft besøg fra alle verdensdele. - OK, kun næsten, for jeg mangler stadig at den første kineser finder vej.
 
Klik på billedet eller: Kontakt og salg, hvis du også vil finde vej. For her har jeg samlet alle kontaktoplysninger og lavet en grundig kørevejledning.

Hvorfor mere end 44.000 online-visninger, i løbet af det sidste år, gav fravær her på nyhedsbrevet.

Indrømmet, det var ikke kun antallet af online-visninger, som udløste det, men også det faktum at dine og mine smartphone-, tablet og computervaner ændrer sig hele tiden. En ændring som går i retning af, at vi bruger smartphonen til snart sagt alt og sjældnere sætter os med tabletten eller computeren.
 
Denne ændring i vores "forbrug" resulterede i at afvisningsprocenten for min hjemmeside steg, et tegn på at siden indlæser for langsomt på smartphones, der, uden for hjemmet og de større byer, ofte kun har 3G til rådighed.
 
Så, efter sæsonlukningen i september, gik jeg i gang med en grundig forbedring af hjemmesiden, for at gøre den mest mulig mobil- og, i samme hug, også mere google-bot-venlig.
 
For uindviede, så er google-boten en robot som kravler rundt på hjemmesider og samler information til gavn for dem som bruger søgefunktionen på google.
 
Sådan en opdatering indebærer bl.a. komprimering og bot-læselig navngivning af alle fotos. Og....nej resten vil jeg ikke kede dig med her, det bliver for nørdet. 
 
  • Men for dig skulle dette gerne betyde en bedre brugeroplevelse inde på hjemmesiden.
 
Check det gerne nu, eller ved at følge linkene, når de dukker op undervejs nedadrettet.

Hyggeligt PC-arbejde og rejseaktivitet - en perfekt kombination.

For mig er det at arbejde med mine 2 hjemmesider inkl. SEO (søgemaskineoptimering) at sammenligne med at løse en gestridig kryds og tværs, den hvor sværhedsgraden er på kanten af det mulige.
 
Der findes forskellige værktøjer, som undervejs kan vise de procentvise fremskridt, som skyldes de forbedringer man gennemfører.
 
Så belønningen var, for hver gennemarbejdede side eller underside, at checke hvilken score den nu havde opnået i forhold til sidst. Jeg har 38 sider, alene på den danske hjemmeside, så der er rigeligt materiale at "lege" med.
 
Disse scoringer er meget mere værd end f.eks. en æske chokolade i gevinst for en løst og indsendt kryds og tværs. Fordi det er både sjovere og langt mere meningsfyldt, da det skaber et blivende resultat.
 
I øvrigt, så har jeg aldrig indsendt en krydsord, for jeg mister altid interessen lige så snart den er løst.
Årets sensommerrejse.
 
Straks jeg havde lukket for sæsonen i september, tog vi på "Grønlands-turen" med campingvognen.
 
Som det A-menneske jeg er, hyggede jeg mig hver morgen med dagens første kop kaffe og opdatering af hjemmesiden, mens Torben stadig sov skønhedssøvn.
 
Tit blev det også til 2 kopper kaffe og et par timer ved PC´en inden han fik øjne, og vi kunne spise morgenmad sammen.
Som du kan se, så kørte vi selvfølgelig ikke rundt på Grønland med CV-en. Men vores improviserede rute endte til sidst med at ligne en tur rundt langs Grønlands kyst.
Resten af dagen var helliget aktiviteter og oplevelser på destinationen, en perfekt kombination for os begge, og nyhedsbrevet blev hele tiden udskudt til senere.
 
 

Nyhed: "Fönsterlampor" en svensk specialitet.

"Fönsterlampor", eller på dansk "vindues-lamper", er en populær svensk boligindretningsdetalje.
 
Jeg har søgt på den historiske oprindelse, men er indtil videre kommet til kort, så her får du min hjemmedigtede historie:
 
"I gamle dage var fönsterlampans funktion for folk ude i skoven, at sammenligne med fyrtårnets for søfolk på havet, at lede den vejfarende på vej, eller at vise husets beboere på vej hjem fra skovarbejdet, at de var på rette vej.
 
For efter mørkets frembrud, så var, og er der stadig, buldermørkt ude i den svenske skov.
 
Og ved at placere lampen i fönstret (vinduet), så kom lyset til gavn både inde og ude, i en tid hvor udendørslys kun var for de rige". Historie slut.
Unika naturpendel med ribsblade i porcelæns-filigran (passer til E27-fatning). Mål: H: 21 x dia. 12 cm. - Pris DKK 1.200,- inkl moms, ex. fatning og ledning.
"Fönsterlampan" er i vore dage så udbredt i Sverige, at der i mange huse er faste eludtag lige over eller direkte i vinduesnicherne. Således også i vores tilbygning fra 2006.
 
Her ovenfor ser du en af mine nyfortolkninger af "fönsterlampan" i porcelænsfiligran.
Den og dens 2 unikke søstre hænger nu og lyser op i hvert sit vindue ved spisebordet. 
 
Som altid er der tale om unika. Denne er med aftryk af ribsblade og passer til en E27 fatning, som er standard for alle mine lampeskærme.
 
Jeg har valgt at kalde dem for pendler eller naturpendler på dansk, fordi de i virkeligheden kan bruges over alt i boligen.
 
Forskellen på disse og mine buttede naturlampeskærme er formen og prisen, for disse er både højere og slankere og prisen DKK 300,- lavere.
 
Du finder hele striben (p.t. 6 forskellige udgaver) under "lampeskærme i porcelæn" i Galleriet. Hvor du også finder mål og priser på alle mine naturlampeskærme.
 
Nogle af pendlerne findes i 2 eller 3 matchende eksemplarer, andre foreløbig kun i 1 eksemplar, som jeg kan supplere op ved bestilling.
 
Fatning i kobber eller hvid og hvid ledning kan tilkøbes, pris fremgår også under linket. 
 

Skovjordbær i november - unika porcelæns-filigran med sæsonens sidste blade.

Vinteren nærmer sig stille og roligt, og dermed bliver udvalget af egnede plantestempler ude i grøftekanterne og i skoven mindre og mindre for hver dag der går.
 
Men f.eks. "skovjordbær", "smultron" på svensk, de klarer sig lidt endnu.
 
Så med porcelæns-leraftryk af deres blade, har jeg en lille ny filigranserie på vej.
 
 
Her ser du et udsnit af tørrepladsen, hvor de færdige emner venter på flere nye jordbær-familiemedlemmer til at fylde ovnen op.
 
I baggrunden tv. en "klassisk" buttet naturlampeskærm - og midt for en af de nye slanke naturpendler.
 
Derudover ser du forskellige størrelser skåle og lysmanchetter, alle med bladaftryk af skovjordbær.
Selvindsigt - eller hvad mener du?
 
Jeg er ikke verdens hurtigste?....Nåh nej, det er selvfølgelig min filigran-teknik, som ikke er det.
 
Den er faktisk temmelig tidskrævende og besværlig oven i købet, sådan på kanten af det mulige.
 
Det er derfor det altid tager en hulans tid, inden jeg får ovnen fyldt op, og kan starte en porcelænsbrænding med god samvittighed.
 
Men, hvis du kigger forbi Galleriet i ny og næ (læs: Måske om en lille uges tid) så vil du pludselig finde skovjordbær-familien fordelt ude i deres respektive undergallerier.
 
Til den tid vil jordbærplanten her nok have lukket helt ned og takket af for denne sæson.

Undskyld - jeg ved det godt, det her er alt for tidligt.

Men den søde juletid nærmer sig og dermed også tiden for julegave-ønsker og julegave-indkøb. 
 
Så hvis du ønsker dig noget af min keramik, eller måske vil give den i julegave til en af dine kære, så kontakt mig endelig.
 
Så finder vi ud af noget, her i god tid inden juleræset...også hvis du ikke lige kommer forbi, for så sender jeg selvfølgelig.
  
 
 Kærlig hilsen - og hav det godt til vi "skrives ved" igen!
 
Susanne 
 
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet
Foto fra formiddagens gråvejr. Den tændte naturpendel m/ribsblade ser desværre meget gul ud her. I virkeligheden er farven som på fotoet længere oppe.
P.S: Nyhedsbrevet må som altid deles, og her op til jul har du lov at sende det videre, som "et vink med en vognstang", til dem du er på julegave med.
 
Men selvfølgelig kun, hvis du er stødt på noget, som du ønsker dig, sådan rigtigt.
Galleri og Butik v/Rombergshytten, her set fra indkørslen på en solskinsdag sidst i oktober. 
Frameld dig dette nyhedsbrev