Se dette nyhedsbrev i en browser
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet
Kære læser,

Du sidder nu med mit 2. nyhedsbrev, hvor jeg vil dele endnu en "lille bid" af mit keramikunivers med dig.


Nedenfor kan du denne gang læse om min oplevelse "på kant med loven", som jeg havde under min nylige ferie på Madeira.

Du får også et "venligt spark", som måske kan få dig i gang med forårsrengøringen ! - Hvis du ligner mig, så er du ikke helt kommet i gang endnu, vel ?  

Indlægget skal, ligesom det første, læses fra den humoristiske vinkel. Men "guleroden" i slutningen, den er skam alvorligt ment.


Du får som nyhedsbrevs-læser også mulighed for at købe udvalgt keramik med 25 % rabat efter "først til mølle princippet."

Endelig bliver du inviteret til Tilmeldings-åbent-Galleri i privaten Skærtorsdag den 28. marts. Her har jeg i dagens anledning frasorteret keramik i afdelingerne for tidlige arbejder, kuriosa og 2.sortering. - Det får du 50 % rabat på.

Da jeg helt uforvarende kom "på kant med loven".

Jeg er sædvanligvis en lovlydig og pligtopfyldende borger, der overholder gældende love og forordninger. Ikke desto mindre kom jeg forrige lørdag i en situation, som jeg af flere årsager gerne havde undværet.

Siden vi for 25 år siden var på Madeira første gang, er øen blevet til noget der ligner en schweizer-ost. 
Dengang kunne vi køre højt oppe og helt ude på kanten, på nordsiden af øen. Og vi oplevede det ene storslåede natursceneri efter det andet krydret med momentvise mavesug af et format, som rutsjebanen i Tivoli ikke kan gøre bedre.

I dag har man i moderne effektivitets ånd etableret tunneler i stor stil, og rigtig mange af de gamle bjergveje er lukket for trafik pga. manglende vedligehold og risiko for nedfaldne sten og klippeblokke. - Det er synd for turismen, for der er ikke nogen stor oplevelse i tunnelkørsel.

Det var lige før vi kørte ind i en af disse nutidige kedelige tunneler, at vi blev torpederet af en knytnævestor sten, der fra stor højde og med et kæmpebrag ramte taget på vores bil. Puh ha, forskrækkelsen var større end selve skaden, men en pæn bule i taget var det altså blevet til. 


Vi var derfor lidt bekymrede, da vi skulle aflevere bilen hos udlejer på feriens sidste dag. Men vi havde heldigvis tegnet fuld forsikring og manden modtog da også bilen med et stort smil og nul papirarbejde. Jeg antager, at den var ude at køre igen dagen efter - med bule. Vi var lettede over den gnidningsfri aflevering, og begav os videre ind på selve lufthavnens område.
Et foto af mig ved Porto Monitz fra samme dag, men før vi fik bulet bilen ovenfra.
Det virkelige problem, og der hvor jeg et langt øjeblik følte mig kriminaliseret, var da vi skulle igennem security. Du kender det sikkert, man skal lægge alt overtøj, trøjer, bælter, nøgler, tasker, bærbare osv. i kasser, som så langsomt kører igennem en scanner, mens man selv går igennem en anden opretstående scanner udformet som en dør.
 
Vel igennem, det troede jeg, bliver jeg brysk tiltalt på portugisisk af en kvindelig skønhed i uniform. Jeg forstår ikke ret meget af sproget, men forstår på tonen at dette er alvorligt. Hun er dog så venlig at oversætte til engelsk. 

Det er min kamerarygsæk hun er utilfreds med. Jeg har åbenbart noget i den som er ulovligt. Jeg åbner og viser hende, at det bare er mit trofaste kamera. Men det er hun ganske uinteresseret i. Det er det, som jeg har gemt i en plastikpose under kameraet, hun er ude efter.
 
Åh nej, det er min samling af små lavasten, dejligt afrundede at langtids-slibningen i vandet, og som jeg har samlet i en stille hyggestund ved vandkanten. Det er min ubetinget bedste souvenir, som hun nu resolut konfiskerer. 

Det er et 400.000 år gammelt materiale, som hele øen er født af. Men det er ulovligt siger hun, jeg må ikke have dem. Og mine argumenter om, at jeg skal bruge dem som små låg til tilsvarende små keramik-krukker lader hende aldeles uberørt.
 
Jeg når ikke at få svar på hvorfor, og har heller ikke undersøgt det siden, så jeg ved faktisk ikke, om det var fordi, der var tale om et potentielt våben ?...Jeg prøver at se det for mig, mig der truer luftkaptajnen med 3/4 kg lavasten i en svingende plastikpose !..Joe, det kunne godt blive farligt for ham.
 
Måske er forklaringen lidt mere kedelig, nemlig at det bare er ulovligt at udføre disse strandsten, selvom øen nærmest ikke består af andet end dette materiale, og så en masse grim beton som de bygger huse og tunneler af.

Der hvor det dog blev rigtig pinligt, var da mandens rygsæk kørte igennem scanneren, og også blev tilbageholdt af den nu virkelig stramme uniformerede skønhed fra før og tømt for indhold. Manden havde formastet sig til at medbringe 2 små kakaomælk, godt skjult i hver sin sidelomme. At de var fra en vandretur i bjergene to dage før og derefter glemt var ingen undskyldning. 

Vi følte os godt dumme og noget brødebetyngede, for det ved vi da trods alt godt, at man ikke må have vædsker i større mængder end 100 ml for hver enhed med gennem security.
 
Så det er hvad der kan ske, når man er ude af træning som flyvende turist - det er 5 år siden vi sidst har været i luften. 

Det eneste jeg nu har tilbage af min lavasten-samling er fotoet øverst oppe, som er udsigten fra en levada-vandring, og som også viser den lille bugt, hvor jeg samlede stenene.
Denne tidlige krukke i "nøgen raku" er udstyret med et lille rundt låg med en påsat kvarts-sten.

Det var lignende, men mere organiske krukker, jeg ville lave med lavesten som låg.

Årstidens boligindretning og fitness i et og samme hug.


Med foråret og lyset kommer også trangen, eller nødvendigheden om du vil, til at få ryddet op og gjort ekstra grundigt rent. For denne skønne forårssol er også projektørlys direkte ind i de mørkeste af hjemmets kroge. - der hvor "nuller-mændene" har ædt sig store og fede i løbet af vinteren, fordi ingen har set dem endsige jaget dem. Nu skal det være slut, frem med våbnene:

Støvsuger, støveklud, vand, sæbe, kost og spand.

Mangler du lige den sidste energi til at komme i gang med projektet ?
..Så er her 3 nemme trin:


Trin 1: 

Ryd op og smid ud først - og gør så rent. Det giver dejlig sved på panden og forbrænder kalorier. De "nuller-bæster" har altså haft en alt for nem og henslængt vinter. Husk også lige at pudse vinduerne, eller sæt manden til det, hvis du har sådan en, og han er indenfor rækkevidde og modtagelig for dine argumenter. - Nu kan solen rigtig oplyse dit rene og smukke hjem.

Trin 2:

Nu du er i gang og har sofaen og reolerne ude fra væggen, så slå "to fluer med et smæk" og møbler lidt om. Her vil en mand også gøre gavn til de tungeste opgaver. Hvis du ikke selv har en, så kan du måske låne naboens for en kort bemærkning ? 

Du kender det sikkert - sådan en ommøblering gør underværker, fordi du pludselig ser din stue, dine møbler og alle dine andre ting med nye øjne, når det hele pludselig indgår i nye sammenhænge.

Trin 3: 

Nu har du, hvis du har fulgt rådene, fået ryddet grundigt op, gjort rent som din mormor ville have gjort det, møbleret om som en bedre flyttemand og forbrændt en masse genstridige kalorier.

Du har også husket at aflevere manden igen - på sofaen eller hos naboen. Så nu er tiden så kommet til lidt selvforkælelse for det har du så sandelig fortjent efter den omgang.

Det er nu tilladt, og helt uden for diskussion, at købe noget nyt til dit hjem. Noget der lige sætter prikken over i´et og fylder den tomme plads op, som opstod da du ryddede op og møblerede om.

Hvis du har en mand ind over, og han stiller sig "på bagbenene", så husk at mænd sædvanligvis er modtagelige for konkrete og saglige argumenter. Før ham derfor hen til den nu synligt tomme plads i stuen og forklar ham stille og roligt, hvad det er du så brændende ønsker dig til at stå lige der. Giv dig god tid - han skal nok overgive sig.

Hvis du har det ligesom mig, så har du en større og længere glæde ved at købe noget nyt til dit hjem end nyt tøj til dig selv. Jeg har i den forbindelse et argument, som jeg jævnligt og med succes bruger overfor mig selv og evt. manden, når der er noget jeg gerne vil have - uden egentlig at have råd - jeg tager pengene fra tøjkontoen. 

Hvor meget under du i virkeligheden dig selv, når du fortjener selvforkælelse ? - Hvis du ligner mig bare lidt, så er det tit alt for lidt og alt for fornuftspræget !

Noget til boligindretningen som overgår tilfældige modeluner, er langtidsholdbart og giver hjemmet et personligt præg, det kunne være unika fra Sehler Keramik. - Ja undskyld mig, men dette er et nyhedsbrev, og du må altså forvente lidt reklamer undervejs.


OBS: Husk at som nyhedsbrevslæser får du 10 % rabat på al keramik i Galleri 1, 2 og 3.

MÅNEDENS TILBUD ! - Du får 25 % rabat på keramikken nedenfor.


Jeg har udvalgt disse skåle, som jeg synes du skal have mulighed for at købe til SÆRPRIS. - For det lovede jeg jo rent faktisk i mit første nyhedsbrev, at der ville være særtilbud til dig som læser dette.

Du får 25 % rabat på udsalgsprisen og tilbuddet gælder til og med Skærtorsdag den 28. marts, hvor jeg også holder TILMELDINGS-ÅBENT-HUS.

 

TILMELDINGS-ÅBENT-HUS: Skærtorsdag den 28. marts 2013 kl. 10.00 til 18.00.


Det foregår i hjemmet på adressen: 

Egebjergvej 47, Sørbymagle, 4200 Slagelse.

Jeg har frasorteret en række tidlige arbejder, kuriosa og 2.sortering, som jeg sælger denne dag med
50 % rabat efter "først-til-mølle" princippet. 

Min øvrige keramik vil du som nyhedsbrevslæser få 10 % rabat på.

HUSK at Tilmelde dig her !

P.S: Hvis du hellere vil besøge mig en anden dag, så ring eller mail til mig, så laver vi en aftale.
Her ser du et lille udsnit af den keramik jeg sælger med 50 % rabat, herunder tidlige arbejder, bl.a. min første tremmeskål og ditto lågkrukke.

Link til skønne billeder fra Sverige.


Hvis du ligesom mig holder af Sverige - eller måske bare af skønne fotos - så kig med på denne officielle side, hvor alle fotos er til næsten fri afbenyttelse: 
www.imagebank.sweden.se. 
Fotoet ovenfor "Himlen over Siljansøen" er dog fra min egen "imagebank" og er taget sidste sommer under vores miniferie i Dalarna.

NYHEDER - Lige om lidt er der "rigtige" ugler i raku-keramik.


Der er tale om ugler med personlighed, som er udklækket i min hjemmegjorte "ugle-ruge-kasse", som du måske har set på facebook ? - ellers så kig med her.

Der er foreløbig kun to ugler, som er forglødede, glaserede og parate til næste trin. De venter bare på ordentligt vinter-raku-vejr eller endnu bedre lidt forårs-raku-vejr.

De vil, hvis de overlever raku-brændingen, deltage i Tilmeldings-åbent-hus Skærtorsdag, som du kan tilmelde dig lige her.

Hvad er det med mig de der ugler ?


OBS: I næste nyhedsbrev vil du kunne læse mere om, hvad det er med mig og uglerne. Du vil også kunne se nogle af dem, som jeg p.t. er ved at få liv i, hvis de vel at mærke overlever raku-brændingen.
Dette var, hvad jeg fik plads til i mit 2. nyhedsbrev. Jeg håber at du kunne bruge noget af det, for det kan ikke gøres om.

Mange hilsner

Susanne Enøe Hansen

P.S: Husk at du kan dele både nyhedsbrev og rabatten på 10 % med dine venner på facebook. Det gør du øverst oppe i nyhedsbrevet - lige under mit navn.

Husk
at tilføje sehlerkeramik@gmail.com til dit adressekartotek, så du får mine mails.
Frameld dig dette nyhedsbrev