Se dette nyhedsbrev i en browser

Sehler Keramik v/Susanne Enøe Hansen

Odensjövägen 26, SE-340 10 Lidhult - Mobil: + 45 30 24 65 01 - eller + 46(0)73-507 47 29
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet
Den 21. december 2016
Kære læser,

Lige pludselig er der kun 3 dage til juleaften - så du får sporenstregs mit hjemmelavede julekort med ægte sne på. - Jeg deler også en kreativ ide med dig - jeg blev selv færdig forleden dag - og det står dig frit for at bruge den, f.eks. i juleferien. - Endelig får du mine fremtidige åbnings-tider, for det kunne jo være, at du fik lyst til at kigge forbi en gang i det nye år.

Pavillonen med Galleri & Butik er klar til besøg året rundt.

 
Pavillonen holder skansen året rundt uden at kny. Den står klar uanset om der er vintersne og frost, forårssol med spirende grønt, svensk sommer med sol og regn og næsten selvlysende grønt - eller efterår med pang på farverne, men også stor risiko for regn og rusk.

Åbningstider 2017 - eller du kommer bare, næsten når det passer dig.

Variable åbningstider - og forsendelse:

 

  • VIP-åbent året rundt: Du kontakter mig - og vi laver en aftale, som kan være året rundt, ugen rundt - og dag såvel som aften.

 

  • Forsendelse: Hvis du ikke kan komme til mig, så kontakt mig, så sender jeg keramikken til dig.
 
  • Hvis du bor i Danmark, og har lidt tålmodighed, kan forsendelsen blive til lav indenlandsk porto - for så sender jeg, når jeg er i Danmark næste gang. 

 

Åbnings-tyvstart 2017 - Kristi Himmelfarts-ferien:

 

  • Den 25. maj til og med den 28. maj - kl. 11 - 16.

 

Faste åbningstider sommeren 2017: 

 

  • Fredag, lørdag og søndag kl. 11.00 - 16.00 i uge 25 - 35 (fra 23. juni til og med 3. september).
  • I høj-sæsonen vil der være åbent næsten dagligt i samme tidsrum. 
OBS: Bemærk at åbnings-tyvstarten næste år er flyttet fra Påske til Kristi Himmelfarts-ferien.
 
 
Det skyldes, at jeg har andre planer for Påsken, hvis altså jeg får grønt lys - hvis ikke, så er der en plan B. Mere kan jeg ikke afsløre her, det må vente til næste nyhedsbrev.
 
En ting mere som jeg godt kunne, men ikke må afsløre endnu, er at vi får en ny turist-attraktion her i Lidhult. - Jo, den er skam god nok, også at den åbner til maj, og så er min mund ellers lukket med 7 segl, indtil videre.

Sådan forvandler du en gammel maskros-lampe fra Ikea - og får nyt (skygge)tapet oven i købet.

Hvis du skulle komme til at kede dig i dag eller en hvilken som helst anden dag før eller, mere sandsynligt, efter jul, så er her en ide til fri afbenyttelse.
 
Hvis du er så heldig at have børn, og måske også børnebørn, kan du overlade dele af, eller måske hele opgaven, til dem.
 
Hvis arbejdet ikke skrider frem helt som ønsket, så foreslår jeg, at du konfiskerer alle smartphones og slukker på hoved-afbryderen for TV´et - det vil helt sikkert sætte arbejdstempoet op, og skabe en mindeværdig dag for de deltagende.
  
 Opskriften kommer her:
 
1) Du tager en brugt Maskros-lampe fra Ikea, samt en passer, en blyant, en papirsaks, et skæreunderlag, en skalpel og kraftigt papir (jeg har brugt ca. 50 ark 180 grams A4 fra HP).
 
2) Så knapper du alle 162 mælkebøtte-fnug af og kasserer dem alle pånær det ene du skal bruge som skabelon. Men alle 162 knapper beholder du, for dem skal du bruge igen.
 
3) Nu måler du diameteren på din skabelon, og tegner ca. 25 cirkler i dette mål op med passeren på tilsvarende 25 ark af papiret.
 
4) Der er kun plads til en cirkel i denne størrelse på hvert A4 ark, så for variationens skyld, og for at få fuld anvendelse af papiret, laver du nogle mindre cirkler også, så du får 2-4 stk. på hvert ark. De sidste 25 ark laver du cirkler i mindre og valgfri størrelse på.
 
5) Når du har 162 cirkler klar, tager du skabelonen og sætter prikker med blyanten ved fnug-enderne, både ved ydercirklen og indercirklen. Så får du samme antal lupin-blade (eller hvad du synes, det skal være), når du siden klipper bladene på fri hånd udefra og indefter, fra prik til prik. Klip dem bevidst lidt forskellige, så bliver lampen mere naturlig at se på.
6) Du skal også huske at tegne de 3 knap-huller inde midt i skabelonen op. Disse skærer du siden ud med skalpellen - gør det bare firkantet, men i ca. samme størrelse. 
 
7) Når du er klar med al forarbejdet, skal du have bladene knappet på. Det gør du det bedst mens lampen er ophængt, for papiret bukker nemt. - Og husk at blande store og små bladrosetter undervejs.
 
God arbejdslyst :)

Inspirations-kilde til mine naturlamper i porcelæn.

Min bedagede og noget forpjuskede maskros-lampe, og især dens skygger, har været den ene af to inspirations-kilder til mine naturlamper i porcelæn.
 
Jeg har længe også gerne villet gøre noget ved selve lampen, allerhelst lave nye rosetter i porcelæn. Men vægt-øgningen, ved at udskifte de 162 papir-rosetter til porcelæns-ditto, ville sandsynligvis overstige hvad den spinkle lampe-konstruktion kan klare, så enden blev altså, at jeg valgte papir som materiale til opgaven.
 
Resultatet blev som tænkt, et skygge-tapet af lupin-blade i stedet for edderkopper på loft og væg. Det er jeg rigtig godt tilfreds med, selvom jeg altså ikke er bange for edderkopper.
 
At selve lampen forvandledes, fra en mælkebøtte-frøstand ("maskros" er det svenske ord for "mælkebøtte"), til en kuglerund forsamling blomstrende margueritter pga. knapperne, det er jeg også godt tilfreds med, selvom det altså er lupinblade.
 
Kun din/din familiens fantasi sætter grænser for hvad resultatet bliver hos jer, for intet forhindrer at I klipper hunde, katte, hamstere, kaniner, kanariefugle eller "you name it" til lampen og får jeres personlige og unikke lampe og medfølgende skygge-tapet.
 
P.S: Savner du ideer, så prøv at google dig frem, eller søg på instagram eller pinterest. For selvom det føltes sådan undervejs, så er jeg selvfølgelig ikke den første, som har set muligheden for forvandling af lampen. Men det konstaterede jeg først, da jeg var færdig med min.

Det var min hjemmelavede julehilsen til dig.

Som sædvanlig bliver her stille nu, i de kommende måneder, hvor jeg vil gå i vinterhi - ikke for at sove, men for at skabe nyt til den kommende sæson.
 
Hav en rigtig dejlig jul og et godt nytår - og forhåbentligt også nogle rigtig gode vinter-måneder.
 
Snart vender lyset stille og roligt tilbage igen (faktisk vendte det kl. 11.44 i dag jvf. SMHI), og efter vinter kommer vår - og miraklet sker endnu en gang.
 
Kærlig hilsen - og "på gensyn", når der igen er forår i luften.
 
Susanne
 
 
P.S: Nyhedsbrevet må som altid deles, hvis du kender nogen, som også kunne være interesseret.
 
 
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet
 Sommer-portræt af "Rombergshytten" med bolig (de 2 forskudte planer i midten) og keramikværksted (tilbygningen yderst tv.) og ovnrum på mandens trædrejer-værksted (det tidligere gæstehus yderst th.)
Frameld dig dette nyhedsbrev