Se dette nyhedsbrev i en browser

Sehler Keramik v/Susanne Enøe Hansen

Odensjövägen 26, SE-340 10 Lidhult - Mobil: + 45 30 24 65 01 - eller + 46(0)73-507 47 29
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet
Den 12. juni 2016
Kære læser,

Denne gang byder jeg på sommer-udsalg med 50 % RABAT - og et REJSEBREV fra en nylig camping- og inspirationstur til Norge, hvis højdepunkt var mødet med min "læremester" Arne Åse - og du bliver inviteret til 3. sæson med ÅBENT i Galleri & Butik, hvor du både kan opleve årets SOMMER-UDSTILLING og handle, alt efter lyst.

Er du en haj efter gode tilbud? - Hvad siger du så til 50 % rabat?

Som noget nyt i år har jeg reserveret en reolsektion, hvor jeg i løbet af sommeren, eller så længe lageret rækker, giver 50 % rabat på udvalgt keramik.
 
Det er et "først-til-mølle" UDSALG med både porcelæn, raku og stentøj, så reolens indhold vil selvfølgelig skifte i løbet af sommeren.
 
Der vil være både nyt og gammelt, emner som har en lille fejl og derfor er 2. sortering, men også emner som jeg bare ikke selv er helt tilfreds med.

Ny sommer-udstilling anno 2016 - en skønsom blanding af porcelæn, raku og stentøj.

Jeg er ved at være klar, mangler faktisk "kun" et par raku-brændinger, så jeg kan præsentere lidt nyt også fra "alkymistens" hånd.
 
Sommerens udstilling bliver nemlig en blanding af "nyt" (under 1 år gammelt) og "gammelt" (op til 6 år), hvor det nye er i hhv. porcelæn og raku, men sat sammen med tidligere arbejder i både porcelæn, raku og stentøj. 
Fra en hyggelig og velbesøgt Landsbygdens dag sidste år.
Da min produktion primært er UNIKA og derfor er i små serier på max. 6 stk. (ofte mindre), så kan der hurtigt blive udsolgt i en serie. Så hvis du på forhånd har forelsket dig i noget bestemt på hjemmesiden eller facebook så sig til, så reserverer jeg gerne til senere afhentning mod forudbetaling.
 
Ligesom sidste år deltager jeg i LANDSBYGDENS DAG i Lidhult. Det er lørdag den 2. juli, at Lidhult for 2. gang kommer til at stå på den 2. ende i denne landsdækkende aktivitet.
 
Programmet for dagen er ikke klart endnu (jeg deler det på facebook, når det er), men der vil være mange spændende aktiviteter igen i år.
 
Så hvis du har planer om at komme forbi "mit" Småland denne sommer, så kunne dette måske være dagen, eller den ene af flere?

Opdaterede ÅBNINGSTIDER i Galleri & Butik - sommeren 2016.

FASTE ÅBNINGSTIDER:
 
Hver fredag, lørdag og søndag - kl. 11.00 - 16.00 - i uge 25 til og med uge 35 (dog lukket søndag den 10. juli)
 
VARIABLE ÅBNINGSTIDER:
 
Mange hverdage i samme periode og tidsrum - for hvis jeg er hjemme og disponibel, så ser du "öppet"-skilt og flag ved vejen - og så er du selvfølgelig mere end velkommen til at kigge ind.

Med natur-materialer som "stempel".

Naturlampe-skærme med aftryk af liljekonvaller.
 
I det tidlige forår skabte jeg de 2 første naturlampe-skærme med liljekonvaller efter de forhånden-værende materialers princip, nemlig af nogle leraftryks-rester fra sidste forår.
 
Selvom de var pakket ind i plastik, var de blevet knastørre, men efter tilpas opfugtning var de brugbare igen - du ser den ene færdige skærm th.
 
Disse lampe-skærme er nu suppleret med nogle mindre skåle og fyrfadsstager skabt med aftryk af dette forårs liljekonvaller.
  
P.S: Fotos af nogle af disse og andre udvalgte nyheder, vil løbende dukke op på hjemmesiden og på facebook.
 
Bemærk det pergament-agtige udtryk lampe-skærmen får, når den er tændt. Her monteret som downlight på en bordlampe-fod.
TIPS: Hvis du går ind på hjemmesiden fra en PC, vil du få større billeder med mål og priser på alt i gallerierne. - Du skal bare klikke på det enkelte billede.

Sidste nyt i unika porcelæn med "plante-stempel" - en lille serie med kastanje-aftryk.

Her får du, nogle få fotos af de nyeste uplight/downlight naturlampe-skærme og fyrfadsskåle i hårdtbrændt porcelæn, som selvfølgelig også er med ved sæson-åbningen.
  
  • Jeg fremstiller kun 1 måske 2 unika naturlampe-skærme ad gangen, men modtager gerne bestilling, hvis du har brug for flere med samme type planteaftryk.
 
  • Jeg laver også naturlampe-skærme direkte på bestilling og med blad- og evt. blomsteraftryk af en plante, som du vælger. - Det kræver bare at planten er egnet og tilgængelig.
 
  • Men kontakt mig, hvis det er aktuelt, så finder vi ud af det.
 
Prisen ved bestillingsarbejder er som udgangspunkt som nedenfor, dvs. en lampeskærm koster DKK 1.500,-/SEK 1.875,- (inkl. moms). Men tillæg kan forekomme ved specielle ønsker, vanskeligt materiale og længere produktionstid.
 
OBS: Det papiragtige udtryk får lampe-skærmene til at se meget skrøbelige ud. Men med forstærket kant i kraftigere godstykkelse, både ved over- og underkant og brænding helt op til 1260 grader C, er resultatet en skærm som i styrke kan sammenlignes med en glasskærm i samme godstykkelse.
Priser: Kastanje- og lupin-lampeskærmen DKK 1.500,-/SEK 1.875,- pr. stk. (inkl. moms) - Kastanje-fyrfadsskålene DKK 300,-/SEK 375,- pr. stk (inkl. moms).
 

Rejsebrev fra en kombineret camping- og inspirationsrejse til Norge.

Måske læste du mit nyhedsbrev sidste år på denne tid? - I så fald ved du, at vi da havde lejet en campingvogn og tog på vores første campingrejse af den art - før det har vi rejst meget på hver sin MC med telt- eller hytte-overnatninger. Rejsen sidste forår bragte os til Lapland og retur - og det i øsende regnvejr på det meste af udrejsen.
Men trods regnen fik turen konsekvenser, så siden februar har vi været ejere af "Knausen", vores nye rejsefælle, og har netop været 14 dage i det sydlige Norge på en improviseret camping- og inspirations-rejse, hvor eneste planlagte holdepunkter var, at Torben gerne ville gense Tjörn på vejen ud, og jeg ville til Hamar og møde professor Arne Åse, min læremester i "akvarel på porcelæn".
Torben i "trædøren" til særudstillingen "Disneys Art of Storytelling" på Nordiska Akvarellmuseet.
På vej til første destination, øen Tjörn (Sverige) og overnatning på Almöns Camping, blev der skiltet kraftigt for Nordiska Akvarellmuseet. Jeg anede ikke, at det fandtes, men dagen efter kørte vi til Skärhamn for at se det, og vi havde en fin oplevelse, især af særudstillingen med de mange flotte originaltegninger, akvareller m.v., også til filmatiseringen af H.C. Andersens "Den lille Havfrue".
 
Desværre var der totalforbud mod at fotografere i udstillingen, så du må nøjes med et foto af min rejseledsager og mand Torben knipset i "trædøren" på vej ind til "Disneys Art of Storytelling". 
Tangenodden Camping, hvor vi efterfølgende boede i 4 døgn, ved vandkanten af Norges største sø Mjøsa, havde vi en storslået udsigt.
 
En aften, efter regn, malede tågen med akvarel lige uden for vinduerne, bedre kan selv Disney´s kunstnere ikke gøre det. 
Turens absolut største oplevelse var mødet med min "læremester" i teknikken med "akvarel på porcelæn" professor og keramiker Arne Åse.
 
Jeg opdagede på facebook, at han skulle udstille i Hamar KunstforeningNorge, så deltagelse i ferniseringen blev selvfølgelig et must for mig, når nu vi alligevel skulle i den retning - og som nævnt eneste forud planlagte aktivitet fra min side af.
 
Jeg skriver "læremester" i gåseøjne, fordi det er hans bog "Watercolour on Porcelain" fra 1989, som jeg har anvendt i læreprocessen.
Så mødte jeg ham, "din guru", som Torben lidt drillende kalder Arne Åse.
Under ferniseringen demonstrerede han gavmildt og med stor humor de teknikker, som han selv har udviklet igennem et langt arbejdsliv, og han gav sig god tid til at tale med alle.
 
Manden, som er en af Norges mest anerkendte keramikere, var utrolig imødekommende, "ukrukket" og hele vejen igennem "nede på jorden" - et meget behageligt menneske at træffe.
 
Jeg var helt rundtosset bagefter, så koncentreret havde jeg været for at få det hele med, og så på syngende norsk.
Daniel Erlandsson og assistent under arbejdet. De er vant til varmen i glashytten og ænsede ikke at der var 30 grader udenfor den dag.
Efter Hamar, hvor det blev dejligt sommervejr de sidste par dage, trak vi lidt sydpå igen og endte på Hokksund Camping, denne gang få meter fra Drammens-elven.
 
Der er store fordele ved at rejse i for-sæsonen, for det er tit muligt at få en super god plads og tilmed lidt for sig selv og helt uden at skulle bestille i forvejen. 
 
Det vidste vi heller ikke, men bare 300 meter fra campingpladsen ligger Nøstetangen Glass & Glassøyet drevet af Daniel Erlandsson, en meget dygtig svensk glaspuster med en fortid på Kosta Boda, men igennem 20 år ene mand, dog med en hjælper, på dette kombinerede museums-glasbrug og eget studio-glasbrug.
Hokksund er en rigtig hyggelig lille by med flere gode cafeer og restauranter, så vi brugte en hel dag der, bare på at være turister med god tid, og vi følte os faktisk hensat til en græsk ø, pga. varmen (30 grader i skyggen), lyset og stemningen. 
 
Det blev derfor først den sidste formiddag ved Hokksund, at vi gik de ligeledes 300 m til Norsk Glassmuseum, Nøstetangen.
"Hello my friend! - I´m a newborn but very rare and expensive frog. - If you don´t belive me, ask my father Raven".
Der er virkelig tale om en lille "glasperle", denne gamle sorenskrivergård, og vi fik en meget grundig og personlig rundvisning helt ud i museets kroge, for vi var de eneste besøgende på denne hverdag udenfor sæson.
 
Samlingen er intent mindre end unik, men da det er nemt for enhver at google gamle Nøstetangen-glas, og få dem vist på stribe, så viser jeg i stedet en fræk lille frø fra særudstillingen. Den var kun et par dage gammel og tilegnet udstillingen af den amerikanske glaskunstner Raven Skyriver, men den blev født ovre i Glassøyet - og Daniel Erlandsson var fødselshjælper.
Vi valgte efterfølgende at vende snuden hjemad pga. varmen, men den fulgte med os sydover og overhalede den køligere vejrudsigt, så her er jeg kravlet i skyggen med en god bog ved Ursand Camping, ved Sveriges største sø Vänern, hvor vi også lige fik gavmilde 30 plusgrader.
Jeg kunne blive ved med at remse oplevelser op, men må jo slutte et sted. Vi er forlængst hjemme igen (for 1 uge siden) efter 14 dejlige dage på farten - og vejret har siden artet sig mere tilpas her i Lidhult, i hvert fald for en nordbo som mig, med omkring 20 plusgrader.

Slut for denne gang, men der er åbent og "serveret" i Gallerierne døgnet rundt.

Øverst oppe i hvert galleri, vil der altid være "serveret" nogle af de nyeste "appetitvækkere" - og, som før nævnt, med både mål og priser, hvis altså du anvender PC.
Men den samlede "meny" oplever du kun ved at komme på besøg hos mig og se den løbende sommer-udstilling i pavillonen.
 
Nu vil jeg holde søndag, men i morgen står den på glasering af noget raku, som længe har "tørstet" efter glasur. Siden skal det brændes, men først en dag hvor knot-mængden (kvægmyg) har aftaget igen. Så hvis alt går vel, vil der også være lidt ny raku på hylderne til åbningen fredag den 24. juni. 
 
 
Med kærlig hilsen
 
                         Susanne 
 
P.S: Med de firkantede "dimser", DELER du NYHEDS-BREVET, men selvfølgelig kun hvis du har en ven, som du vil dele med :)
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet
"Rombergshytten" - hjem og arbejdsplads siden sommeren 2013. 
Frameld dig dette nyhedsbrev