Se dette nyhedsbrev i en browser

Sehler Keramik v/Susanne Enøe Hansen - www.sehlerkeramik.dk

Odensjövägen 26, SE-340 10 Lidhult - Tlf. +45 30 24 65 01 - Mail: sehlerkeramik@gmail.com
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet
Den 25. maj 2015
Kære læser,

Nu er der heldigvis sommer på vej - og med den faste åbningstider, men også fortsat mulighed for individuelle VIP-aftaler. - Jeg præsenterer lidt af mit nyeste porcelæn, denne gang med spæde lupinblade. - Og du får invitation til "Landsbygdens dag" og en kirkekoncert med fernisering - begge dele foregår lige her i Lidhult.

Snart er det de lyse nætters tid - og vi rejser mod midnatssolen.

Forårets sidste åbnings-tyvstart er netop vel overstået, og der bliver en lille kunstpause inkl. ferie, inden jeg åbner for sommeren (du finder åbningstiderne længere nede).

Inden da skal vi ud på vores livs 1. ferietur med campingvogn. Turen går nordpå i vores nye hjemland, og vi er blevet lovet, at inden midsommer er knot og myg endnu ikke eksisterende deroppe.

Det tror vi på, i hvert fald indtil andet er bevist, for opleve det nordlige Sverige, det skal vi under alle omstændigheder.


Solnedgang under en maj-aftentur i Årsdalsmyren, som er Kronobergs største mose og beliggende kun ca. 10 km fra Lidhult.

"Kreative Bolmenbygden" kom på hemmeligt netværkstræf.

Torben kalder netværket for "Søens Søstre" inspireret af det loge-agtige og "Ørkenens Sønner" - og han morer sig lidt, hver gang han omtaler det. Men det hedder altså "Kreative Bolmenbygden" og rummer en række spændende, kreative og aktive kvinder med selvstændig virksomhed i en af de 4 kommuner omkring søen Bolmen.

Alle er vi dybt seriøse uanset størrelsen af vores virksomhed, så der er altså ikke meget "Ørkenens Sønner" over det. - Manden er lidt misundelig, tror jeg, og nysgerrig også, fordi han ikke må være med, når vi har hemmeligheder for.

Jeg er først for nylig, efter flere opfordringer, blevet medlem af netværket. Men inden da, var det allerede besluttet, at de bl.a. ville besøge mig og min lille keramik-virksomhed på dette års hemmelige netværkstræf.

Det var en udfordring for mig, at skulle præsentere min virksomhed på svensk, så jeg havde selvfølgelig forberedt det på forhånd. Og med min lille tale nedskrevet på 1 styk A4, lykkedes det da også med stærk dansk accent.

Jeg præsenterer mig for medlemmerne af  "Kreative Bolmenbygden".
Et par sommerfugle eller 3 flaksede rundt i maven undervejs. Men da smil og latter brød ud, fordi jeg sammenlignede mig og mit svenske med en nyindvandret tyrker, der prøver at klare sig på gebrokkent dansk, så løsnedes min nervøsitet og sommerfuglene faldt til ro.
Åbningstider - året ud : 

Hele sommeren:
Kl. 11 - 16 på fredage, lørdage og søndage (20. juni - 6. sept.)

Efteråret:
Kl. 11 - 16 på søndage (13. sept. - 18. okt.)

1. søndag i advendt:
Kl. 11 - 16 (29. nov.)




Udsigten fra ovnrummet på en solrig majdag. - Ovnen er fyldt og klar til brænding af bl.a. lupinskåle i porcelæns-filigran.

Kunne du også tænke dig at blive VIP-gæst ?


Samme udsigt, samme dag i maj, men udendørs.
VIP-konceptet er afprøvet igennem et års tid nu, og jeg gentager hermed invitationen, simpelt hen fordi det fungerer rigtig godt og er virkelig hyggeligt, at modtage gæster i Galleri & Butik såvel som værksted udenfor sædvanlig åbningstid.

Det giver bedre tid til fordybelse for begge parter, end under normal åbningstid, og ofte også en god snak over en kop kaffe eller te.
"øvrige åbningstider året rundt", er "lig med" en VIP-aftale, som du og jeg indgår individuelt. Du kontakter mig og så laver vi en aftale dag såvel som aften, hvad der nu passer bedst i situationen.

Fra Sjælland f.eks. kan en tur hertil og retur sagtens gøres på en dag. Men ellers så er et par afstressende dage eller måske en hel uge her i "mit" Småland også en mulighed. Og der findes allehånde overnatningsmuligheder i omegnen - ja, også her i Lidhult såmænd.

Også hvis du bor tættere på, og slet ikke har brug for overnatning, har du selvfølgelig mulighed for at lave en VIP-aftale med mig.

Forsendelse: Hvis du gerne vil handle, men ikke lige har muligheden for at komme til mig, så sender jeg keramikken (med få undtagelser). - og du finder som altid et udvalg, inkl. nyheder, her i Galleri 1 - Galleri 2 - Galleri 3.


NYHED: Store og små lupin-skåle i porcelæns-filigran.

Dette forår har jeg, som noget nyt, valgt at lave små og store skåle i porcelæns-filigran med aftryk af spæde lupinblade.

Efter aftryk er bladet fjernet og omridset håndudskåret og monteret delvist puslespilsagtigt, men med overlapninger og sammen med "lianer" lavet i pølseteknik.

Den færdige skål er efterfølgende brændt ved 1260 grader C - og den er derved blevet betydeligt stærkere end det papir den ligner.

Stor oval unika lupinskål (porcelæns-filigran).

Trods det faktum, at disse håndskårne lupin-skåle er meget tidkrævende at lave, har jeg, indtil videre, valgt at fastholde mine priser efter størrelse, så disse skåle fås også fra DKK 300,-/SEK 375,-.
Lille unika lupinskål 1 (porcelæns-filigran).
Lille unika lupinskål 2 (porcelæns-filigran).
Lille unika lupin-skål 3 (porcelæns-filigran)
Du finder flere NYHEDER inkl. mål og priser i Galleri 1. og Galleri 3.

Hvis du har planer om at komme på besøg i "mit" Småland denne sommer....

...så er lørdag den 4. juli en oplagt mulighed, for da er det "Landsbygdens dag i Lidhult".

Det er 1. gang at Lidhult deltager i denne landsdækkende aktivitet, og programmet er først ved at blive sammensat, så der vil sandsynligvis komme flere spændende aktiviter til.

Jeg deltager med udvidet åbningstid i Galleri & Butik - kl. 10 - 16.

OBS: Opslaget tv. er et foreløbigt arbejdsopslag. Men du kan følge med undervejs her på facebook.

Kommende lokal begivenhed: "Skapelsen" - Konsert og fernisering i Lidhult kirke.

Det er den 19. august og også en oplagt besøgs-mulighed "lidt ud over det sædvanlige". For her kan du opleve "Skapelsen" - koncert og fernisering i vores smukke Lidhult kirke, som ligger kun et langt stenkast herfra.

Oplevelsen er ganske gratis, og ud over suveræn musikalsk og fotografisk underholdning i en blomstersmykket kirke, så kan du med egne øjne opleve, hvordan jeg klarer min 1. udstillingsopgave i en kirke.

OBS: Dette opslag er også foreløbigt, bl.a. deltager der yderligere en kunstfotograf.

Dette var hvad jeg havde valgt at bringe denne gang.

Jeg vender selvfølgelig tilbage igen, men sandsynligvis først når det er blevet rigtig sommer. 

Det nye og spændende, som jeg hviskede dig i øret sidste gang, kan jeg desværre ikke afsløre endnu, men måske i næste nyhedsbrev.

Vi "snakkes" i hvert fald ved, som sædvanligt her på "nyhederne". - Eller måske mødes vi langt om længe (eller igen) i løbet af sommeren ? - Det kunne være vældig hyggeligt, og husk nu det med VIP-aftalerne.


Kærlig hilsen

Susanne

P.S: Der kom ikke så meget ny keramik med denne gang. Men der er altid et udvalg af nyhederne, som finder vej til galleriernehjemmesiden, ligesom jeg jævnligt præsenterer nyt på min Facebook-side.
Frameld dig dette nyhedsbrev