Se dette nyhedsbrev i en browser

Sehler Keramik v/Susanne Enøe Hansen - www.sehlerkeramik.dk

Odensjövägen 26, SE-340 10 Lidhult - Tlf. +45 30 24 65 01 - Mail: sehlerkeramik@gmail.com
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet
Den 23. november 2014
Kære læser,

Denne gang har jeg valgt et tema, og det er: LYS, LYS og atter LYS. Så du får eksempler på min nyeste KERAMIK i form af unika fugle og andet, der helt "bogstaveligt" kan lyse op i den mørke tid. - Du bliver også inviteret til julskyltning (juleudstilling) her i Lidhult, hvor jeg i år deltager fra egen matrikel og byder på kaffe og lidt til den søde tand. - Som "rosinen i pølseenden" lidt reklame for de smålandske julemarkeder, som netop nu er i fuld gang alle vegne.

VELKOMMEN. 

Undskyld gentagelsen til dig som er "gammel" læser, du springer det bare over ikke ?.....for dette kan ikke siges for tit: 
Velkommen til dig, som er ny læser her i mit "keramiske univers". - Om du är svenska eller tyska, så hoppas jag, att du förstår bara lite av mit danska.

Uanset din nationalitet, så glæder det mig rigtig meget, at du også gerne vil følge med her i nyhedsbrevet.

Lille "lysende snefnug-skål" i porcelæns-filigran (H: 7 x dia. 10-11 cm) - Pris DKK 300,00/SEK 375,00.

Udvidede muligheder for julegave-indkøb.


Til ære for dig, som er på udkig efter en eller flere lidt anderledes julegaver - måske også en til dig selv ???... så har jeg udvidet åbningstiden til at omfatte:

  • Både lør- og søndage de 4 sidste weekender op til jul.
  • Dvs. fra lørdag den 29. november og frem til søndag den 21. december (begge dage inkl.). 
  • Søndag den 30. november har jeg yderligere udvidet åbningstiden frem til kl.18 ifm. "Julskyltning i Lidhult" (mere info længere nede).

 
  • Ellers så er åbningstiden de nævnte weekender som sædvanlig kl. 11 - 15, eller efter forudgående aftale.
  • Derefter (fra den 22. december) holder jeg til gengæld lukket for vinteren, og åbner først igen i Påsken 2015.

OBS: Åbningstider for 2015 (fra Påsken og frem) får du i et kommende nyhedsbrev, eller du kan se dem på hjemmesiden allerede nu.

Små vinterlige unika skåle "med et tvist af jul" anno 2014.

I år har jeg som juletema valgt at fortsætte hvor jeg slap sidste år, og lave nogle små nye unika-serier med vinterlige skåle, som er lige anvendelige før som efter jul.

Jeg lavede de første af disse skåle i 2012, og der vil sandsynligvis komme nye til også til julen 2015. "Oplaget" er hvert år begrænset, og hver skål er som sædvanlig signeret og dateret.

Små "lysende stjerneskåle" i porcelæns-papirler (H: 6 x dia. 10-11) - Stk. pris DKK 300,00/SEK 375,00.
I år består hver serie af 4 stk. beslægtede men alligevel forskellige skåle, hvor hver enkelt er håndbygget af strimlet porcelæns-papirler og udstandsede stjerner og snefnug. - Måske er der også enkelte med hvide vinter-hjerter på vej.

Skålene kan anvendes til opbevaring af div. småting, men er ekstra smukke anvendt som små enkle lys-dekorationer, gerne sammen i grupper eller på række, og med et tændt fyrfadslys i hver, f.eks. som "bordløber" ned ad jule- eller nytårsbordet. Du kan evt. lægge lidt mos eller lav i bunden af skålene før du sætter fyrfadslysene i, eller måske mos- og lav-groede grene i tilfældig orden ude omkring skålene, til at give et naturligt modspil. - Sådan kunne mit julebord godt komme til at se ud.

Du kan se flere variationer af skålene her i Galleri 1. Og der vil dukke flere op frem mod jul.

Aktiviteter på 1. søndag i advent - eller som det hedder på svensk "julskyltnings-söndag".

Søndag den 30. november har jeg årets hidtil længste åbningstid, nemlig fra kl. 11.00 og helt frem til kl. 18.00.

Der vil hele dagen være kaffe på kanden og lidt sødt til dig, som kigger forbi :) 

Der vil være pyntet diskret op til jul, hvilket betyder tændte lyskæder, levende fakler og ild i bålfadene fra kl. 15.00.

Der er arrangeret transport med ICA Expressen (ICA´s minibus), som kører mellem aktiviteterne 3 gange i løbet af eftermiddagen. - Kl. 15.30, 16. 30 og 17.30 kører den fra ICA´en og hertil, en tur på ca. 1 km.

Måske ses vi ? - du er i hvert fald hjerteligt velkommen !


En beslutning måtte gøres om - eller når naturligt lys bare ikke er lys nok om vinteren.

Min beslutning om kun at anvende dagens og årstidens helt naturlige lys i pavillonen, som fra starten af også kun skulle være åben i den lyse tid, blev fulgt op af et hyggeligt efterår med tilskud af masser af levende lys (fyrfadslys), når det blev lidt mørkt i vejret.

Men selv store mængder fyrfadslys kan altså ikke holde vintermørket i skak - og så soder store mængder fyrfadslys tilsvarende meget, dvs. en hel del på både ruder og især undersiden af alle glashylderne, med ekstra rengøringstid som "bonus".

Så beslutningen blev ændret, og der er nu trukket elkabler og monteret led-spot i loftet - nok til at lyse godt op indendøre i den mørke tid. Og så ser det rigtig hyggeligt ud med lyset flydende ud fra alle vinduerne. Jeg glæder mig til sneens komme og til at se den ternede refleks-lyseffekt i sneen fra pavillonens ruder.

Men lige så snart det bliver lysere i vejret, og naturen selv kan klare belysningen igen, så går jeg også over til natur-lys-metoden igen, for den har en uendelighed af farve-variationerer og lys-intensitet, er ofte uforudsigelig og omskiftelig. Med disse variable lys-faktorer skifter keramikken også hele tiden udtryk.

Porcelæns-ugler og -ørne som er skabt til at lyse op i den mørke tid.

Nedenfor ser du mine 3 første "lysende fugle", nemlig "stor skotsk-ternet ugle", "mellem romer-ørn" og "mellem hætteørn", som sidder og spejler sig i....ja, i min keramiske kogeplade såmænd :)

Disse fugle er tilpas komplicerede og rigtig sjove at skabe, selvom de også kræver lidt rigeligt med tid. Så det bliver stille og roligt, at der kommer nye "fugle-personligheder" til.

Disse "lysende fugle" er skabt med et hul i bunden og kan f.eks. placeres ovenpå en up-light lampe eller de kan "stoppes ud" med en led-lyskæde. - Et tændt levende lys er til gengæld mindre brugervenligt her, fordi fuglene vil blive sodet til indvendig med tiden.

"Stor skotskternet ugle" (H: 40 x B: 15 x L: 21 cm) - Pris DKK 4.800/SEK 6.000.
"Mellem hætteørn" (H: 17 x B: 11 x L: 17 cm)         - Pris DKK 1.600/SEK 2.000.
"Mellem romerørn" (H: 21 x B: 10 x L: 16 cm)         - Pris DKK 1.600/SEK 2.000.
Alle priser er uden lyskilde.

Find et sandt overflødighedshorn af julemarkeder her i "mit" Småland.

Der er rigtig mange muligheder, hvis du vil på julemarked og juleindkøb udenlands. Nogle tager til Nordtyskland, andre til London eller helt til New York. Men her i mit hjemlige Småland findes der også rigeligt med muligheder - og distancen er overkommelig for de fleste. 

På Visit Småland kan du skabe dig et overblik over mulighederne, også overnatning, hvis du har lyst til at blive lidt længere. 

En kæmpe svensk julebuk, som jeg fotograferede under julemarkedet på Huseby Bruk sidste år.
TIPS: Hvis du bruger søgefunktionen inde på Visit Småland og skriver "julmarknad", så får du 1.250 forskellige julemarkeder at vælge imellem. Men du kan hurtigt begrænse udbuddet ved at tilføje en by eller et område, f.eks. Ljungby eller Halmstad, som er de 2 nærmeste større byer i forhold til Lidhult, hvor jeg bor.

Min bagtanke skal der ikke være nogen tvivl om, jeg ønsker selvfølgelig at lokke dig til Lidhult også, for at kigge på julegave-potentiale i min butik :)
 

Slut for denne gang - og tak for i år.

Dette er sandsynligvis det *sidste nyhedsbrev, jeg når i år. Derfor vil jeg gerne allerede nu ønske dig en rigtig dejlig jul og et forhåbentligt lykkebringende nytår.

Vi "snakkes ved", om ikke før, så her på nyhedsbrevet, en gang vel inde i det nye år. 

Kærlig hilsen

Susanne Enøe Hansen


P.S: Jeg vil ikke råbe lige højt hver gang, men jeg sender selvfølgelig også julegave-indkøb til dig, hvis du ikke har tid eller mulighed for at komme til mig. Kontakt-oplysninger finder du både i top og bund af dette nyhedsbrev. 
*Sidste nyhedsbrev i år, men der er flere FACEBOOK-opslag på vej. - Så hvis du gerne vil følge mit keramik-univers lidt tættere, og ikke allerede er med, så kan du "synes godt om" Sehler Keramik på facebook.

OBS: Inde på siden kan du yderligere anmode om notifikationer, så får du en email, når jeg slår noget op. 
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet
Frameld dig dette nyhedsbrev