Se dette nyhedsbrev i en browser

Sehler Keramik v/Susanne Enøe Hansen - www.sehlerkeramik.dk

Odensjövägen 26, SE-340 10 Lidhult - Tlf. +45 30 24 65 01 - Mail: sehlerkeramik@gmail.com
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet
Den 11. juni 2014
Kære læser,

Vil du med på en lille smuttur til Småland ? - Det får du i tekst og fotos i dette nyhedsbrev. - For nu åbner jeg Galleri og Butik for alvor. Derfor har jeg skruet op for "charmen" og giver nye "smagsprøver" på både mit Småland og min nyeste keramik. - Du får også interviewet fra Smålänningen, som jeg omtalte sidst, og hvad det blev årsag til. - Som rosinen i pølseenden får du afsnittet om mine kemi-/glasurprøver, som jeg ikke nåede sidst.

Men allerførst vil jeg endnu en gang byde velkommen til dig, som er ny læser her i mit "keramiske univers".


Det glæder mig rigtig meget, at du også gerne vil være med.


Det glæder mig også at nyhedsbrevet ikke kun bliver læst, men også genlæst af rigtig mange af jer - og "det er ganske vist" for det har jeg statistik på :)
Forskellige nye porcelæns-skåle "poserer" på egetræs-piedestaler på engen. Priser mellem kr. 300,00 og kr. 1.200,00. 

...og manden får ret, bare en gang imellem.

Høj patineret kobber-aubergine-skål i raku (H: 17 x dia. 23 cm) - Pris kr. 1.200,00
Inden jeg kommer rigtig i gang, så vil jeg lige fortælle om en ordveksling, jeg havde med min mand Torben i går - og hvor jeg korrigerede ham - det kan jeg godt være lidt slem til ind imellem.


Jeg havde igen haft danske VIP-kunder på besøg (besøgende som jeg åbner individuelt for efter forudgående aftale) og Torben konstaterede, da de var kørt igen: "Det er altid hyggeligt med gæster i Keramik-butikken".
"Det er ikke gæster", svarede jeg rapt, "det er kunder". Men efter en kort tænkepause gav jeg ham ret - for han havde jo ret ! - Det er faktisk som at have gæster på besøg, når begge parter har afsat god tid, og hvor vi også byder på kaffe/the ved havebordet og en rundvisning på vores "smultron-stelle" generelt.

Åben invitation til besøg hos Sehler Keramik - i eller udenfor åbningstid.


OK, dette er en gentagelse fra sidste nyhedsbrev, men det er altså også vigtigt:
  • Åbningstiden er  kl. 11.00 - 15.00.
  • Det gælder fredag - søndag.
  • I perioden 27. juni - 7. sept. 2014.
Foto fra lige før åbningstyvstarten i Store Bededags-ferien.

Så nemt bliver du VIP-gæst.

Har du også tid og lyst til at komme forbi, men det passer bare slet ikke med åbnings-tiderne ?

Så skal du ikke holde dig tilbage, men i stedet for kontakte mig. - For så laver vi bare en VIP-aftale også, vi to - og du er selvfølgelig velkommen til at tage familie og/eller venner med.

Eneste krav er, at du så også kommer til aftalt tid, eller husker at melde afbud igen.

Husk:
  • Der er ingen købetvang !
  • Men tag alligevel, bare for en sikkerheds skyld, kontanter med, for jeg tager ikke kort.


Til venstre ser du "Høj eventyr-krukke med ugle og sort tophat"
(H: 43 x dia. 14 cm) - Pris kr. 2.800,00


Opslaget med åbningstider for sommeren 2014 - i ny udgave.

ØV, tænker du måske, fordi du bor rigtig langt væk fra, hvor jeg nu har bosat mig, og derfor ikke lige kan komme forbi.

  • Til dig vil jeg sige, at du altid kan følge med på facebook, enten ved at følge min side, og/eller ved at vi bliver facebook-venner, hvis ikke vi allerede er det.
  • Du er også til enhver tid velkommen til at kigge forbi hjemmesiden.
  • Sidst men ikke mindst, så sender jeg gerne keramikken til dig, hvis du finder noget på en af siderne, som du bare må eje.

Lidt hurtig turist-information - og nej jeg får ikke provision :)

I området omkring Lidhult, hvor vi bor, kommer der rigtig mange turister spredt over hele året, men selvfølgelig flest om sommeren. Derfor er opslaget nu skrevet på "udenlandsk" også. Fordi området er så stort, så fornemmer man slet ikke mængden, men ser dem kun lejlighedsvis, f.eks. i vores lokale dagligvarebutik ICA, også fordi mange af dem, ligesom os, "putter" sig ved eller i en af skovene.

Området er Sveriges mest sørige og suppleret med blandet løv- og nåleskov samt åbent natur- og kulturlandskab.

Hvis du vil vide mere, har du her 3 forslag til at starte på: 

Forårsnyheder i hvidt og "kongeblåt" porcelæn 2014.

Stor oval søstjerne-skål med forstening (H: 15 x dia. ca. 23 cm) - Pris kr. 1.200,00.
Det hvide porcelæn og porcelæns-filigran "kom til mig" i foråret 2012, og er blevet en klassiker, som ustandselig skifter udtryk. Et eksempel er "søstjerne-skål med forstening" her tv.

Men indfarvning af porcelænet med "kongeblåt", som du ser et eksempel på nedenfor, er en ny og forfriskende variation.


Jeg nyder fordybelsen ved arbejdet med pensel og akvarel-maling, som det minder mig meget om.
Unika-porcelæns-skålene nedenfor er med aftryk af forsteninger (de 2 første) og liljekonvaller (den tredje). - Irisen th. har sneget sig ind i billedet, fordi den blomstrer så smuk lige nu og er en af mine yndlingsblomster helt fra barndomstiden.

Har du ikke lige solskin ved hånden - til at lyse sådan en skål op - så kan et tændt fyrfadslys i skålen også gøre underværker.

  • Skålene er 5 cm høje og 10-12 cm i dia. - Pris kr. 300,00 pr. stk.

P.S: Du finder dem også i Gallerierne på hjemmesiden.

Forårsnyheder i raku og raku-filigran med "the one and only" raku-glasur for mig.

OK, jeg har også en hvid raku-glasur som jeg anvender ind imellem. Men ellers så er "hawaiian copper-blue" min yndlingsglasur. Opskriften har jeg fra amerikaneren Gary R. Fergusson. Men den har faktisk også et andet navn, nemlig "Irenes Red" efter den australske keramiker og professor Irene Poulton, som måske/måske ikke er den oprindelige ophavskvinde til den. Hvorom alting er, så har jeg fået begges tilladelser til at videregive opskriften til interesserede - du finder den her.


Unika-raku-skålene er med "dansende elge" (de 3 første) og med søstjerner og en forstening (den sidste). De måler ca. det samme som porcelænsskålene ovenfor.
  • Prisen er også den samme - kr. 300,00 pr. stk.

De "dansende elge" bliver ekstra livagtige i gråvejr eller aftenmørket med et tændt fyrfadslys i, for så danser elgene en livagtig skyggedans på bordet eller på væggen.


P.S: Disse finder du også i Gallerierne på www.sehlerkeramik.dk.


Nedenfor et tydeligt eksempel på, hvorfor jeg bare elsker den glasur.

Dette er et ekstra vellykket eksempel på glasuren "hawaiian copper-blue", når den arter sig vel. - Ved siden af skålen ser du 4 detalje-fotos.

Unika-skålen hedder mellem raku-skål med "alt godt fra havet". Den er 11 cm høj og 20 cm i dia. 
  • Pris kr. 800,00.
OBS: Min keramik er stadig præsenteret i et par gallerier og butikker i Danmark. - Men det største udvalg finder du nu i min butik.

Pressen på besøg - og hvad det resulterede i.

Jeg havde Hannah Lundqvist fra Smålänningen på besøg til et interview ifm. butiks-åbningen. Samtalen gik godt, for vi forstod hinanden rigtig godt, syntes jeg. Hannah optog også samtalen, og vi aftalte at hun ringede til mig, hvis der var noget som helst, hun var i tvivl om.

Derfor blev jeg noget overrasket, da jeg læste indlægget i avisen, for der er flere både pudsige og meningsforstyrrende misforståelser, f.eks....

  • Så har jeg altså aldrig talt engelsk med en dansker, for at vi kunne forstå hinanden, men derimod med svenskere fra Stockholm.
  • Og jeg har heller ikke boet i et støjhelvede i Danmark, men blot forsøgt at fremhæve freden og roen her i Lidhult.
  • Sydeuropæisk kunst har jeg slet ikke udtalt mig om, for vi kom helt bort fra emnet, da Torben kom med kaffen.

Dette er ikke hele årsagen, men "dråben som fik bægeret til at flyde over". Så nu har vi været hos en studievejleder på Sunnerbo Gymnasiet i Ljungby. Og vi starter på svensk-undervisning for indvandrere til efteråret. - For at vi forstår svensk i både tekst og tale er ikke nok, når nu de ikke forstår os, vel ? 


Hvordan jeg laver mit porcelæn "konge-blåt" og andre farver.

Jeg kan takke to personer for, at jeg nu arbejder med indfarvning af mine ellers hvide porcelæns-arbejder. Den første er den sydafrikanske keramiker John Shirley, som laver nogle ekstremt smukke støbte porcelæns-skåle, hvor han anvender indfarvning med oxyder og klorider. Ved at følge ham på facebook og hans website opdagede jeg, at han selv var inspireret af den norske professor Arne Åse, som oprindeligt har udviklet teknikken og også udgivet bogen om emnet: "Water Colour on Porcelain" (Norwegian University Press 1989).
Bogen var for længst udsolgt fra forlaget, fandt jeg ud af - og en ny udgave skulle være udkommet tilbage i 2010. Men jeg kunne bare ikke finde den og kontaktede derfor Arne Åse for at høre nærmere. Han kunne fortælle at forlæggeren var død og arvingerne var i store og langvarige stridheder, så alt lå stille, og han kunne derfor ikke sige noget som helst om udgivelsestidspunkt.

Jeg var i stedet så heldig at finde bogen brugt hos en norsk antikvarboghandler - endda et rigtig pænt eksemplar. Så nu ligner mit værksted ind imellem mere et kemi-laboratorium end det det er - et keramik-værksted.

Det kræver præcision og disciplin, for det er et spændende men også tidkrævende arbejde med mange - rigtig mange - forskellige små prøver med forskellige "opløselige salte" i forskellige koncentrationer og overlapninger, som skal testbrændes. Indtil videre har jeg kun kunnet inplementere 2 farver i mine arbejder, nemlig den "kongeblå" og en "mosgrøn".


Den "kongeblå" laver jeg ved at opløse Kobolt Chlorid i vand (10 %-opløsning) og påføre det med pensel, som var det akvarel jeg lavede. Den mosgrønne opnår jeg på samme måde bare med Chromium Chlorid i stedet for (20 %-opløsning).

Dette var så nyhedsbrevet for denne gang.

Jeg håber at du syntes om det, for det kan ikke gøres om. - Men det kan måske gøres bedre næste gang ?

Så hvis du har "noget på hjerte", noget du gerne vil vide mere om, eller måske nogle ideer eller forslag, så tøv ikke med at kontakte mig.

Helt almindelig "ris og ros" modtager jeg også gerne.

Hav det rigtig godt til næste gang vi "snakkes" ved - eller måske ses vi her på adressen ? - Du finder en grundig vejvisning lige her.

P.S: Afstand og tid fra Helsingborg er 120 km/1 time 30 min. - Fra Malmø er der 180 km/2 timer.

Kærlig hilsen

Susanne Enøe Hansen
OBS: Du er altid velkommen til at DELE
NYHEDSBREVET med dine venner og dem du kender HER >>>>>
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet
Frameld dig dette nyhedsbrev