Se dette nyhedsbrev i en browser

Sehler Keramik v/Susanne Enøe Hansen - www.sehlerkeramik.dk

Odensjövägen 26, SE-341 71 Lidhult - Tlf. +45 30 24 65 01 - Mail: sehlerkeramik@gmail.com
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet
Den 30. december 2023
Kære læser,

Jeg nåede ikke at få min julehilsen af sted, forklaring følger straks, så du får cirka samme indhold, bare som nytårshilsen i stedet for.

Der skete nemlig det, at den 19. december om aftenen fik vi et mobilopkald fra yngste nevø, som spurgte, om vi kunne være på Odense Rådhus om lørdagen den 23. december kl. 11.00?
 
Svaret blev et rungende ja. For det viste sig, at han kort før opkaldet havde friet til sin udkårne, fået ja, og nu inviterede de hver sine nærmeste til brylluppet. Kun fire dage senere skulle det stå, ikke fordi det på nogen måde hastede, bare fordi de ville det sådan.
 
Andre og mindre vigtige ting blev sat på stand by, for nu skulle der skaffes passende påklædning, bryllupsgave, bestilles hotelovernatning m.v.
 
Vi tog her fra Lidhult dagen før, den 22. kl. 10.30, og var fremme i Odense kl. 18.00. For vi ramlede selvfølgelig ind i årets længste kø over Sjælland mod Storebæltsbroen, som den dag havde været lukket af først stormen, som raserede det døgn, og siden af et uheld som spærrede broen i adskillige timer. 
 
Vielsen på Odense Rådhus næste dag tog til gengæld kun ca. 15 minutter. Siden var der bryllupsfest i store sal på Grand Hotel, Odense.
 
Hotellet havde egentlig lukket for selskabslokaler og restaurant op under julen, men åbnede på forespørgsel - vist nok uden synderlig diskussion. Personale blev indkaldt og chefkokken selv stod for bespisningen, som var intet mindre end superb. 
 
Alt i alt et eventyrligt og detaljerigt bryllup, som for andre ville have krævet mindst 1/2 års tid at planlægge.
 
Se, er det ikke en rimelig god undskyldning for at julehilsnen i år blev til en nytårshilsen?
 
 
 Årets konverterede julekort består stadig af mine to nyeste akvareller, de første i storformat, som er "portrætter" af vores hjem "Rombergshytten" i hhv. efterårs- og vinterdragt.  
 

Et elsket og ofte fotograferet hus i skoven - nu også gengivet i akvarel.

Foto af "Rombergshytten" oktober 2023 - set nede fra Odensjövägen hvor huset ser absolut mindst og højest beliggende ud.
 
Selvom vi "kun" har ejet "Rombergs-hytten" i 15 år og vores parcelhus på Vestsjælland i 35 år, så har jeg mindst 4 gange så mange fotos af hytten her.
 
For, i min optik, så findes der stadig ikke noget smukkere og mere malerisk inden for bygningsværk, end de traditionelle og charmerende svenske røde træhuse med hvide knuter.
 
Når sådan et hus så får lov at putte sig i skovens farvepalet året rundt. Jamen, jeg bliver i hvert fald aldrig træt af de skiftende udtryk og farver i det samme motiv.

Husets historie kort.

Det blev bygget i 1934 som fritidsbolig og hedder egentlig "Furutorpet".
 
Det blev senest tilbygget i 2006, hvor der endelig blev indlagt kommunalt vand og afløb. I samme ombæring kom der et helkaklet badeværelse, nyt køkken-allrum med loft til kip, dejlig stor hems og nyt soveværelse med udgang til terassen til.
 
Vi købte det i 2008 af Michael Romberg, og har helt fra start kaldt det for "Rombergshytten", til minde om den forrige ejer, hans far, litteraturhistoriker og forfatter Bertil Romberg (1925-2005). Han brugte det som skriveskjul, væk fra forstyrrelser fra kone og tre børn i lejligheden i Lund.
 
Hans skrivestue, som også var soveværelse dengang, har nu været mit værksted i 14 år og jeg føler til stadighed hjælp fra den stille men kreative ånd i rummet.
Nedenfor får du så min første akvarel i storformat at se. Jeg har anvendt fotoet som grundlag for en skitsetegning og farverne som erindringshjælper mht. sollysets samspil med det gyldne efterårsløv omkring huset, bakken i let skygge og huset på toppen. 
Første del af nytårskortet - i efterårets farvedragt.
 
Akvarel "Rombergshytten efterår". Mål: 51 x 36 cm. Malet på 300 grams bomuldspapir med Lucas lysægte akvarelfarver på tube.

Anden del af nytårskortet - i vinterhvidt.

Samme motiv, men med det dekorative hvide drys - som vi allerede har haft så rigeligt af her, i det sydvestlige Småland, denne vinter.
 
Akvarel "Rombergshytten vinter". Mål: 51 x 36 cm. Malet på 300 grams bomuldspapir med Lucas lysægte akvarelfarver på tube. 
OBS: Farverne snyder desværre en del i fotogengivelsen, og arter sig også forskelligt alt efter hvilken platform du bruger. Så akvarellerne skal helst ses i original on lokation for at få alle nuancer med. 

Tak for i år, vi "tales ved" i 2024.

Som sædvanlig, vil jeg snart trække mig tilbage til mit aktive vinterhi.
 
Jeg har i løbet af efteråret været flittig og fået fremstillet nok ny keramik til at kunne klare sæsonstarten 2024.
 
Er du nysgerrig? - Jamen, så finder du et udvalg af nyhederne rundt omkring inde i Galleriet.
 
Så hen over vinteren vil mit introverte ego igen være mere eller mindre fordybet i og udfordret af akvarelmaleriet.
 
Tak for nu.
 
Jeg vender tilbage, her på nyhedsbrevet, når lyset og foråret vender tilbage.
 
Kærlig hilsen
Susanne
"Rombergshytten" i decembermørke (arkivfoto).
Frameld dig dette nyhedsbrev