Se dette nyhedsbrev i en browser

Sehler Keramik v/Susanne Enøe Hansen

Odensjövägen 26, SE-341 71 Lidhult - Mobil: + 45 30 24 65 01 - eller + 46(0)73-507 47 29
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet
Den 27. juni 2021
Kære læser,

Sorry, hvis indledningens "Nærmest lykkelig" lyder lidt kliché-agtig, men fordi vi oplevede Steffen Brandt og TV2 live i Musikhuset Århus en dejlig aften i maj, så kunne stemningen, når nu jeg sidder og skriver dette brev, ikke beskrives meget bedre. Dette efter en dejlig 1. weekend med sæsonåbent og en stribe skønne mennesker forbi i Galleri & Butik, hvor bl.a. denne rakufiligran-skål var ret så feteret, men stadig ledig.

Høj unika raku-filigranskål med træsilhuetter.
(H: 17 x dia.: 24 cm) - Pris: DKK 1.800,-

Inspiration, transformation og alkymi.

 
Rakufiligran-skålen på fotoet er bare en ud af en række 2021-nyheder, hvor fællesnævneren er, at jeg har ladet mig inspirere af egne tidlige arbejder.
 
For jeg fik lyst til at prøve at transformere mit porcelænsfiligran tilbage til dets udspring - rakufiligran, som var det jeg indledningsvis eksperimenterede med tilbage i 2012 - dengang bare i stentøjsler.
Forskellen på dengang og nu er lertypen - og så den erfaring jeg har opnået i mellemtiden.
 
For leret, som jeg anvender til rakufiligran nu, er det samme som til porcelænsfiligran, nemlig min favorit Scarva Flax porcelænspapirler, som i virkeligheden slet ikke kan anvendes til raku, fordi det mangler chamotte, i hvert fald hvis man spørger eksperterne.
 
Men kan det nu også passe? - Så som altid, næsten da, så stillede jeg tidligt spørgsmålstegn ved dette udsagn og gik i stedet mine egne veje for at afprøve det.
 
Fordi egne erfaringer og eksperimenter nu en gang er det man lærer bedst og mest af, sådan fungerer det i hvert fald hos mig.
 
Resultatet taler for sig selv - selvfølgelig kan man lave raku, også med porcelænspapirleret, for som udgangspunkt kan man bruge al slags ler. 
Godstykkelsen har jeg øget en smule, for at opnå en større styrke, når nu raku ikke brændes så højt som porcelæn, hos mig hhv. 1000 og 1250 grader C.
 
Denne godsforøgelse gør, sammen med alkymist-farverne, at udtrykket trods samme udgangspunkt og motiv bliver noget helt andet i raku-filigran end i det hvide porcelæns-filigran.
 
Men også et udtryk, som jeg ville have svært ved at opnå med de chamotteholdige lertyper, hvor den minipølseteknik jeg anvender ville komme til kort - pølserne bliver lidt for ofte til knækpølser.
En naturlampeskærm med træsilhuetter og ræve til sammenligning af udtrykket (bestillingsopgave).

Et par eksempler mere - alkymistens små slanke hurricanes alias fyrfadsstager.

Disse små slanke hurricanes er 6-8 cm høje og har en diameter på 6 cm. - Stykpris DKK 250,-
Der findes p.t. kun 6 eksemplarer, som alle er unikke med hver deres farvespil.
Disse alkymist-hurricanes er tænkt som en sommerting, fordi farverne spiller så smukt indeni på en lys sommeraften, hvor lystilskuddet er underordnet.
 
Resten af året foretrækker jeg, "lysnarkoman" som jeg er, dem i porcelænsfiligran, fordi de både reflekterer og samtidig lader lyset strømme så smukt og forholdsvis frit igennem.
Disse hurricanes i porcelænsfiligran har ca. samme størrelse og koster DKK 200,- til 250,- pr. stk. Se flere udgaver inde i Galleriet på hjemmesiden.

Det er tilladt at scrolle videre, for her får du dem lige igen, igen - Galleri-åbningstiderne for sommeren.

Inden du evt. nærstuderer de begrænsede åbningstider, så husk at...
 
  • hvis du kunne tænke dig at komme på besøg på et andet tidspunkt, så er det selvfølgelig også muligt. Det skal bare helst aftales inden, så du ikke kører forgæves.
Sommer-åbent:
 
Kl. 11.00 - 16.00
 
Fre-, lør-, og søndag:
 
 25. juni - 18. juli
 
16. august - 5. september
Højsæson:
 
Kl. 11.00 - 16.00
 
Hver dag ugen rundt:
 
 19. juli - 15. august

Det var hvad jeg havde på hjertet denne søndag aften.

For jeg er faktisk lidt træt nu, på den gode måde, efter en weekend med åbent, som fra før verden gik af lave pga. Corona.
 
Men kig forbi en dag, når/hvis du alligevel er på disse kanter, også hvis du selv arbejder med keramik eller har planer om det.
 
Det er der en del af mine læsere og besøgende som gør - og det er altid hyggeligt at mødes med andre udøvere på alle planer - såvel nybegyndere som øvede.
 
Hav det godt til vi ses - eller skrives ved igen.
 
Kærlig hilsen
 
Susanne 
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet
"Rombergshytten" når det er sommer. (arkivfoto) 
Frameld dig dette nyhedsbrev