Se dette nyhedsbrev i en browser

Sehler Keramik v/Susanne Enøe Hansen

Odensjövägen 26, SE-341 71 Lidhult - Mobil: + 45 30 24 65 01 - eller + 46(0)73-507 47 29
 Send til en ven Del på Facebook Del nyhedsbrevet
Den 17. maj 2020
Kære læser,

Det har været en svær beslutning, men nu er valget taget - jeg holder helt lukket denne sæson pga. Covid-19-pandemien. Det forhindrer heldigvis ikke, at der arbejdes på værkstedet, faktisk tværtimod, så der dukker jævnligt nyheder op inde i hjemmesidens web-galleri - og jeg sender som altid keramikken både indenlands i Sverige og til Danmark.

Det har sine grunde, men SÆSONÅBNINGEN 2020 er AFLYST.

 
Jeg kunne mærke, at jeg blev mere og mere stresset over situationen, for hvordan håndterer man smittefaren og afstandskravet i en butik på bare 13 m2?
 
Skal jeg gå ud hver gang der kommer besøgende (de kommer oftest i flok) og inden vi når at mødes i døren?
 
Skal jeg kræve at de spritter af og ifører sig engangshandsker, før de udvælger keramik fra hylderne?
 
 
Skal jeg selv bare sidde passivt på bænken udenfor, indtil de besøgende har truffet deres valg, og sat keramikken på disken og har forladt butikken igen, inden jeg kan gå ind, spritte af, tage handsker på og pakke keramikken?
 
Hvornår skal vi så have den, for begge parter, ret vigtige samtale om keramikken og dens tilblivelse?
 
Eller skal butikken være besøgsfrit område med adgang forbudt? Så de er henvist til at gå rundt udenfor og kigge vinduer og udpeger, hvad de vil se nærmere på. Og hvor jeg så tager emnet op, og viser det frem i vinduet, og råber prisen højt nok til at den når hele vejen ud igennem ruderne?
 
Lige så stille der er om vinteren, lige så stor trængsel kan der være på en god sommerdag. Så alt andet lige, ville køen nå at blive rigtig lang ved ovenstående fremgangsmåde. Og jeg ser utålmodige og hovedrystende besøgende for mig, som ikke mener at afstand, håndsprit og gummihandsker er relevant for dem og derfor trodser det.
 
Tro mig der findes mange frygtløse mennesker derude, i hvert fald blandt svenskerne. Så det fungerer ikke rigtigt, vel? – Jeg kunne i hvert fald mærke, at for mig kunne glæden, ved at stå i egen butik og have den livgivende direkte kontakt, hurtigt blive overtaget af nervøsitet og stress under de ændrede forudsætninger og krav.
 
Dråben, der til sidst fik bægeret til at flyde over, var dog, da der for nogle dage siden kom en opdatering af hvem, der er i særlig risiko mht. Covid-19. For nu var min mand Torben, som driver Hansens Träsvarvning (også her på matriklen), og som i forvejen er i aldersrisiko, pludselig også i øget risiko, fordi hans immumforsvar er nedsat pga. en kronisk lidelse.
 
Mavefornemmelse, efter at vi havde taget beslutningen om at så holder vi lukket denne sommer, den var nærmest ubeskrivelig, for det her er det rigtige for os begge to. Og den stress - som stadig kan udfordre mig, her 12 år efter jeg blev førtidspensioneret netop på grund af den - den gik lige så stille og roligt i dvale igen.

Flere funktionelle nyheder har fundet vej til web-galleriet.

Klik på billedet for at komme direkte til "Porcelæns-skålene".
Jeg har udfordret mig selv dette forår med at lave mere unika porcelæn, som ud over det kunstneriske også har et direkte praktisk formål, ligesom f.eks. mine Naturlampeskærme.
 
Et udvalg af disse unika skålekrukker og urtepotte-skjulere har nu fundet deres plads i galleriet, og familien fortsætter med at vokse. 
 Klik på billedet for at komme direkte til "Porcelæns-krukkerne".
Disse nyheder er i en noget mere massiv udformning end jeg plejer, og er helglaserede med en transparent blank glasur. 
 
De er inspireret af og tænkt som en kontrast til mine skåle og krukker i porcelæns-filigran, hvor eksperimentet gik på, om porcelænet ville miste noget af elegancen, når jeg øgede godstykkelsen helt op til den jeg anvender ved stentøjsler.
 
Jeg synes elegancen bibeholdes OK, hvad tænker du?
 
Jeg bruger fortsat udskårne bladstempler her fra Lidhultskoven, også til disse nye "skabninger".
 
Så de er i familie og klæder hinanden i al deres forskellighed, mine sædvanlige spinkle og pyntelige filigran-emner og disse nye kraftigere emner med praktiske formål for øje.

En genudsendelse fra sidst, men der kommer jævnligt nyheder til.

Hurricane lysestager.
Porcelænsskåle.
Sehler Keramiks FACEBOOK-side.
Ovenfor et par smutveje (billedlinks) til de "nypudsede vinduer", hvor du med jævne mellemrum vil finde NYHEDER i hhv. hurricane lysestager og porcelænsskåle.
 
Som en sidste erstatning for et rigtigt besøg i Galleri & Butik, slutter jeg med et 3. billedlink, nemlig en smutvej til min facebook-side, som du er meget velkommen til også at følge.
  
...og så er jeg den der er vil smutte igen, med håbet om, at du også klarer udfordringerne i disse trælse Corona-tider.
 
  
Kærlig hilsen - og på gensyn her på nyhederne.
 
Susanne 
 
Upps, nu glemte jeg det næsten, men hvis du har forelsket dig i noget og gerne vil have det tilsendt, eller reserveret til senere afhentning, så kontakt mig gerne direkte (email og mobilnummer nederst) og så tager vi den derfra - eller du finder uddybende info under Kontakt og salg.
 Send til en ven Del på Facebook Del nyhedsbrevet
"Rombergshytten" når det er sommer. (arkivfoto) 
Frameld dig dette nyhedsbrev